Неділя, 19.05.2024, 10:14
Вітаю Вас Гость | RSS

Рівнянська ЗШ 2 ми переїхали на нову адресу rivneschool2....

Категорії розділу
Наше опитування
Які джерела інформації найбільш тобі допомагають при виконанні домашніх завдань?
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Листопад » 28 » Методичне обє'днання суспільно-гуманітарного циклу
02:23
Методичне обє'днання суспільно-гуманітарного циклу

           В рамках місячника «Плекаймо обдарованість» вчителі методичного об’єднання природничо-математичного циклу особливу увагу приділяють роботі з обдарованими дітьми. В школі пройшли шкільні предметні олімпіади в рамках Тижня Наук. Учні приймають учать в районному етапі предметних олімпіад.
          Будь-яка дитина може досягати особливих успіхів у широкому спектрі діяльності, оскільки її психічні можливості надзвичайно пластичні на різних етапах вікового розвитку. Таким чином, обдарованість у певній діяльності може виникати стихійно й далі розвиватись за сприятливих умов або затухати за несприятливих.
          Звичайно, кожен вчитель мріє мати учнів, спроможних до високих показників успішності у вивченні саме його предмету. Але, між тим, дуже часто учні не тільки не виявляють обдарованість, а навпаки демонструють негативне ставлення до навчання взагалі.
          Отже, те, що дитина обдарована, можна припустити, якщо її інтелектуальні здібності перевищують стандартний рівень, до вирішення проблем і завдань вона застосовує творчий підхід, а також у неї наявний високий рівень мотивації досягнень.
          Креативність – це одна з найголовніших умов розкріпачення свідомості – її вихід за межі наявного чуттєвого буття, піднесений, узагальнено-позачасовий погляд на речі, це крок свідомості за обрій усталеного, у світ свободи та творчості.
          Будь-який учень, навіть найслабший, може сьогодні спробувати вивчити тільки один сьогоднішній урок, добре написати конспект і відразу одержати свою першу добру оцінку, а там другу, а там третю… Спочатку ці оцінки майже нічого не важать (крім того, що учень старається, але хіба цього мало?); однак поступово приходить і справжнє знання, а разом з ним і інтерес до предмету. Починаючи з будь-якого дня, кожен може вчитися добре, і це зараз же позначиться на оцінках, це негайно відзначить учитель, скільки б у нього не було учнів.
        В 2013 році учні Рівнянської ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 вже мають певні здобутки на шляху до знань з природничо-математичних дисциплін. Мілякова А. (11 клас) , Громко О (10 клас)стали призерами районної олімпіади з біології, Костюк А (11 клас) , Цибуля Н, Брюховецька О (9-а клас) з географії, Соловей В (9-а клас), Шамшур А (11 клас) з інформатики.







Методоб'єднання повідомляють


28 серпня 2013 року в Рівнянській загальноосвітній школі №2 відбулося І засідання методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу на якому підводилися підсумки роботи методоб’єднання у 2012-2013 навчальному році.

Протягом року методоб’єднання вивчало шляхи підвищення якості навчання учнів через оновлення змісту навчання і впровадження нових педагогічних технологій, проводився моніторинг діяльності педагогічних працівників по реалізації науково-методичної проблеми методичного об’єднання, опрацьовувалися нормативні документи, готувалися творчі звіти та презентації досвіду роботи педагогічних працівників, що атестувалися (Авдієнко І.М., Соколенко С.О., Соколенко Т.Л.)


На практичних засіданнях члени методичного об’єднання знайомилися з методами організації уроку і володіння педагогічними технологіями, вивчали спадщину В.О. Сухомлинського по питанню підвищення якості знань і активізації пізнавальної діяльності учнів, проводили моніторинг якості знань учнів, ділилися творчими надбаннями та знахідками.

Систематично проводилися інструктажі з актуальних питань організації роботи школи, огляди педагогічної преси, новинок художньої культури, обмін досвідом самоосвітньої роботи, звіти про курсову перепідготовку.

Учителі методичного об’єднання суспільно-гуманітарного циклу брали участь у підготовці та проведенні педагогічних рад, районних семінарів, у роботі семінарів та творчих груп.

Проводилася робота з обдарованими дітьми. Зусилля учнів і вчителів дали свої результати. Так учні школи зайняли три ІІІ місця на конкурсі ім. П.Яцика та знавців творчості Т.Г.Шевченка, два ІІ і два ІІІ місця на олімпіаді зі світової літератури, ІІ місце на олімпіаді з історії.

Учитель історії Петрушка Л.М. стала переможцем заочного районного конкурсу «Класний керівник року», а вчитель англійської мови АвдієнкоІ.М. – лауреатом цього ж конкурсу.

Також на засіданні МО опрацьовувалася інструкція щодо ведення класних журналів, було затверджено календарно-тематичне планування уроків української мови та літератури, світової літератури, англійської мови, історії та музичного мистецтва.

Завершило свою роботу методоб’єднання традиційною інтерактивною вправою «Вінок ідей», під час якої колеги ділилися своїми напрацюваннями , ідеями, творчими знахідками.


У цьому навчальному році плануємо покращити роботу з обдарованими дітьми, підвищити свою фахову майстерність.


Категорія: Методичний вісник | Переглядів: 576 | Додав: Astharoth | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz